IELTS Speaking Part 2 – Describe your favourite food

No Comments

Photo of author

By Nguyễn Huyền

Describe your favourite food.

You should say:

  • What the food is
  • How it is made

and explain why it is your favourite food.

Sample Answer

I’m going to talk about tuna salad, which is one of my favourite foods. Actually, I love all kinds of salad, but if I had to choose one to talk about, I would choose this one.

There are various recipes for tuna salad. For example, some people who love avocado would put it into their salad, while some would eat their salad with chickpeas. I like it my way, so I’m going to tell you how I make my salad.

First, we need some lettuce, red tomatoes, red onions and cucumbers. Then, we need to cut them into tiny pieces and put them in a bowl. Then, pour in some olive oil and some vinegar, and add some seasoning. After that, mix them together and let the mixture stand for about 15 minutes while we prepare the tuna.

For the tuna, I always have some canned tuna in my fridge. What I do is that I add the fish to the mixing bowl I prepared earlier. Then, I mix them altogether. I usually add three tablespoons of mayonnaise and two tablespoons of chopped almonds because they provide me with more protein.

It’s very simple to prepare a classic tuna salad, but it tastes so good. And it’s very healthy because of the veggies you add to your salad. I often have it for breakfast because I don’t have much time to prepare a big meal in the morning. Sometimes, I eat it as a sandwich for lunch.

So, tuna salad is one of my favourite foods.

Bài dịch

Tôi sẽ nói về salad cá ngừ, một trong những món ăn yêu thích của tôi. Thật ra, tôi yêu tất cả các loại salad, nhưng nếu tôi phải chọn một món để nói, tôi sẽ chọn món này.

Có nhiều công thức khác nhau cho món salad cá ngừ. Ví dụ, một số người thích bơ sẽ cho nó vào món salad của họ, trong khi một số người sẽ ăn salad với đậu gà. Tôi thích nó theo cách của tôi, vì vậy tôi sẽ nói cho bạn cách tôi làm món salad của mình.

Đầu tiên, chúng ta cần một ít rau xà lách, cà chua đỏ, hành đỏ và dưa chuột. Sau đó, chúng ta cần cắt nhỏ chúng và đặt chúng vào một cái tô. Sau đó, đổ một ít dầu ô liu và một ít giấm, và thêm một chút gia vị. Sau đó, trộn chúng lại với nhau và để hỗn hợp trong khoảng 15 phút trong khi chúng ta chuẩn bị cá ngừ.

Đối với cá ngừ, tôi luôn có một ít cá ngừ đóng hộp trong tủ lạnh của mình. Những gì tôi làm là tôi cho cá vào tô trộn tôi đã chuẩn bị trước đó. Sau đó, tôi trộn tất cả chúng lại với nhau. Tôi thường thêm ba muỗng canh mayonnaise và hai muỗng hạnh nhân xắt nhỏ vì chúng cung cấp cho tôi nhiều protein hơn.

Rất đơn giản để chuẩn bị một món salad cá ngừ cổ điển, nhưng nó rất ngon. Và nó rất tốt cho sức khỏe nhờ rau củ bạn thêm vào món salad của bạn. Tôi thường ăn nó vào bữa sáng vì tôi không có nhiều thời gian để chuẩn bị một bữa ăn lớn vào buổi sáng. Đôi khi, tôi làm nó thành bánh sandwich để ăn cho bữa trưa.

Tóm lại, salad cá ngừ là một trong những món ăn yêu thích của tôi.

Bạn click hình dưới để tải bản PDF nhé.

ielts-speaking-part-2-describe-your-favourite-food

>>> Khóa học IELTS Speaking Online

4.3/5 - (3 bình chọn)

Viết một bình luận

facebook-icon
zalo-icon
phone-icon
mail-icon